Räls & Skribba läger

Sorry för den dåliga uppdateringen. Men orkar helt eneklt inte blogga. Satte räls idag, gick helt ok att käka och så sen i skolan. Men nu börjar det värsta, ömmt, ont & stramt. Får räls under i sommar. Lever på gröt och youghurt några dagar nu och hoppas inerligen att det värsta försvinner snart. Imorgon skribba läger, usch. Har packat lite ikväll, ska försöka sova nu så ser jag om jag orkar i skolan imorgon med denna värk.

Ikväll har jag promenterat med hilda, hon var pigg och glad på att komma ut lite.


Såhär jämt hoppas jag att det är om ett halv år / ett år ;D



Dag 02 - Min dag

Min dag började med att jag steg upp vid lite före 9 kanske?   duschade  fixade mig och åkte sen iväg på begravning. Var där till kanske lite över 1 halv 2.  Sen åkte vi hem och till Rosa, fixade hö och var ut och gick med henne. Nu kom jag just från mattsons och köpt lite godis ;)   ska snart käka pizza och ikväll blir det att spela och käka gott.


Dag 01 – Om mig

Mitt namn är Linda Lindblom och jag är 15 år gammal. Jag är är född 1996 och fyllde alltså 15 i år. Jag är cirka 162 centimeter kort och har mörkbrunt hår. Jag bor i ett hus på Åland med min mamma, pappa & store bror. Sen har jag också 4 kaniner hemma och en häst på foder, som dock inte står hemma.



Jag går i 8:an i Ghs i intriktningen Språk & kultur. Efter högstadiet blir det antagligen handels eller vård annars någon annan skola, vilket jag inte bestämt mig om ännu.



Mina största intressen är Ridning & Hästar som jag sysslat med sen jag var 7 år gammal. Just nu har jag en foderhäst vi namn Roshildur men hon är tyvärr skadad så jag rider inte något mycket nu. Före det va jag halvodervärd till en liten Welsh Cob vid namn SHarm och så red jag på midgård Islandstall.



Annars gillar jag att fotografera, pyssla och trixa på datorn & vara med kompisar.

Jag är oftast sprallig, pratglad & högljudd :P

Det var lite om mig :)  fråga om ni undrar något mera.

Fredag

Fredag :) skönt. Ska snart käka middag och sen blir det att slappa ikväll. Ska just skriva bloggutmaningen dag 1. Har inte orkat uppdaterat idag. Min rygg fick sig idag på gymnastiken -.-   usch. Riktigt stelt och sjukt. Bastu och spikmatta ikväll. Vädret är skit också. Sitter och klurar på om jag ska ha en Derbi eller Rieju när jag ska köpa moppe. SKa ha en vit moppe har jag bestämt mig för i alla fall :)  men får se lite.

Nu skriva bloggutmaning. Lägger upp den sen!



Rainy day.

Idag har det nog smält lite ute i alla fall :)  regnade ute nu, var just ut en snabbis så. Är för första gången glad för lite regn ;) annars brukar det vara dåligt med det. Kvällen har spenderats med att Plugga historia, eller försökt. Ska just gå och läsa igenom det igen, käka något och sen sova. Riktigt energilös, usch.

Skolan var slö.
Lektion 1 - Gick igenom eng. text och gjode övningar
Lektion 2 - Skrev på tidningen till Islandsprojektet i profilen.
Lektion 3 - Gick igenom hissa till vår svenska tidning
Lektion 4 - Lyssnade på karsten i 45 minuter som babblade om noter.
Lektion 5 - Pluggade på prov.
Lektion 6 - Pratade om lungor och rökning typ.

Så min dag har varit riktigt trög. När jag kom hem så satte jag mig vid datan och det gjorde jag typ tills jag käkade middag.

Hoppas ni har haft en bra dag i alla fall :D



Dåligt uppdatering.

Sorry för extremt dåligt uppdatering. Har varken haft ork att blogga eller något att blogga om. Vaknade just, ska på kalas om kanske 2 timmar något. Helgen har annars mest bara vart lugn. Har mest ätit godis & spelat. Igår skrittade jag Saeta och promenerade med hilda tanten. Hon var glad för att komma ut och röra på sig lite.

Nu ska jag äta frukost och sen duscha. Bloggar mera ikväll kanske :)

Sharmen får stå för dagens bild, i brist på annat.



Bloggutmaning!

Nu tänke jag försöka göra en bloggutmaning igen ;)  och inte fuska denna gång. Sorry för dålig uppdatering.
Skriver första dagen lite senare ikväll.

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min dag
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Mina intressen
Dag 05 – Mina syskon
Dag 06 – Om tio år
Dag 07 – Något jag vill ha
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Hit vill jag resa
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Det här åt jag idag
Dag 12 –  I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad är kärlek?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Det här ogillar jag
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Ett annat ögonblick
Dag 21 – Den här månaden
Dag 22 – Hiss & Diss
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Något jag inte klarar mig utan
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – En låt som gör mig glad
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Snöstorm?

Kollade ut för en stund sen. Mera snö -.-   suck säger jag bara. Snart drar jag till värmen och kommer tillbaka när våren är här. Fått nog av vinter så det räcker nu.
Skolan idag var slö, nacken gör ont. Carro vart av med sin nyckel några gånger så den jagade vi efter också :P  ojoj. Nu ska jag ta en tablett, smörja nacken och krypa ner under täcket.


Måndag.

Sitter och lyssnar på musik. Ska försöka ta mig ut och städa upp i kaninburarna, vilket var ett tag sedan. Sen ikväll blir det tv, slappa och engelska. Idag har jag vart ut och gått med hilda en liten bit :) hon värkade nog på ganska bra humör. Gick dock bara en kort runda, tar det lite försiktigt i början. Och enligt veterinären kommer hon bli en normal ridhäst igen :) vi pratade med idag. Bara en lång och försiktig vila och igångsättning krävs. Dock inga tävlingar.
Sen har det hänt lite annat :) Glad.  Skriver mera sen.

Nu ta sig ut en sväng och få något gjort :)




Söndag.

Söndag igen då, helgerna går alltid för snabbt. Idag har jag testat skrittat Saeta, sen har jag vart till kyrkan och mest slappat. Nu ska jag kolla lite tv och kväll kommer malin hit :)  Imorgon ska jag pyssla med rosa och sen promenera med henne.


Veterinärbesök.

Stannade hemma idag, kännde mig förkyld och hade ont i magen när jag vaknade så. Senare åkte jag i väg till Rosa. Då kom P. Saul dit och kollade. Han kännde lite på henne och så sprang vi lite. Något med senan sa han att det var.
Men vetten var på travbanan så var dit och ultrajudade hennes ben, Hon hade en gammal skada såg han och sen ny vattenfyllning i ena senan. Så det var ju lite tråkigt :/  men till lika är hon gammal också.  Så nu blir det vila och hon blir promenad häst.

Nu ska jag hjälpa till att laga tacos och ikväll ta det lugnt. Imorgon ska Rosa få vila tror jag :) efter allt detta.


Sjukling.

Vaknade vid halv 11 imorse. Gick upp och lagade frukost och mockarutor. Mums. Sen bar det av till hilda :)  fixade hö och mockade. Sen var jag och skulle rida, efter att jag gått med henne en bit hoppade jag upp. Hon stressade omkring och höll på. Lite nere på gesterbyvägen började hon gå ojämt och snubbla. Så hoppade av, hon andades jätte konstigt och så. När jag var tillbaka mette jag febern och kollade hovarna. Började pulsa i benen och så.

Mamma rang vetten ikv. Dom kommer o. kikar och ger henne medecin immorrn antagligen. Troligen inflamerat i leden/senan annars pratade han om fång :S  hoppas inte!
Hoppas hon blir bra i alla fall. Hon var jätte häning ikv också :/


Vart i skolan i kväll i 3 timmar också, pratade och läste olika böcker. Haha konstigt. Nu tv och sen sova.

Nu vart detta ett långt inlägg, men aja. Gunatt allihopa!


Slappkväll.

Skönt med en slappkväll :) ska snart ta och sätta på en film och äta mysli med jordgubbar.
Var tidigare ikväll ut på en tur med rosa :) vart mest lösgörande arbete i skritt och lite tölt. Gick helt Ok.
Sadeln passade bra :)  lite lite tajt men ska testa den imorrn igen.  Bekväm i alla fall.
På vägen hem mötte jag Jens gåeende med Saeta, med mamma på ryggen ;D haha. Kanske det ska bli en ryttare av henne tillslut. Nej nu stänga av datan. Imorrn sovmorron!


Varmt.

Idag är det suuuper väder :)  synd att det hinner bli mörkt innan jag kommer iväg och rider.
har vart duktig och städat och diskat i köket samt lagat mat :)  känner mig duktig.
Nu ska jag ta på mig ridkläder och just åka mot tranvik efter sadel/sadlar :D

Ikväll ska jag försöka jobba ner henne ordentligt i en mjuk from. Dock bara i skritt och lite lite tölt om hon blir ordentligt mjuk :)

Såhär ser hon ut när hon skjuter upp nacken i tölten ->



Stressdag

Hatar sånhära stressdagar. Först jobbig skoldag med alltför långa lektioner. Sen åkte jag till hilda tanten och fixade, hon var på goshumör. Haha :) bustant. Nu ska jag snart äta lite dillkött och sen plugga lite snabbt.
Sen iväg på skribbba. Usch.  Stressdag.

Imorgon ska jag också hämta två sadlar från tove :)

Tur att vi har en dag kvar och sen ledigt på torsdag dag :) då ska jag sova och fara ut och rida.

Min andra ridjacka gick sönder idag -.-  kan ändå använda dom men måste trä dom över huvudet. Dragkedjan pajjat. Ska kanske beställa hem en ny. Men brun eller röd?    har en svart nu.